9. november. Tak for et godt Fyraftensmøde

Det var rigtigt dejligt at se så mange og også nye ansigter til fyraftensmødet på Aalborg Universitetshospital den 28. oktober. Flere har efterspurgt oplæggene og I kan finde dem herunder.

Husk at tilmelde Jer Nyhedsbrevet her, så I fremover modtager information og nyheder fra CPOP. De bliver udsendt 3-4 gange årligt.

Søren Eiskjær: The Spine and Cerebral Palsy

Søren Harving: CP og Ortopædkirurgi

Stephanie Allentoft: Erfaringer fra Vesthimmerlands Kommune

Mette Johansen: Introduktion og status for Nordjylland

2. september: Mangler du kursus i den i den fysioterapeutiske og ergoterapeutiske protokol ?

Næste og sidste tværfaglige kursus i år er ændret til mandag den 7. december 2015 fra kl 8.30-15.00 på Aalborg Universitetshospital. Kurset vil bestå af en introduktion til CPOP, en gennemgang af den ergoterapeutiske og fysioterapeutiske protokol samt afprøvning af ledmålinger i praksis. Pladserne er fortrinsvis for deltagere fra Region Nordjylland som arbejder med børn med CP født 2007 eller senere. Kurset vil være gratis.

Dette er det foreløbige program .

Tilmelding til kurset kan ske ved at sende navn, stilling, ansættelsessted og kontaktoplysninger til mette.nord@cpop.dk

Har du/I spørgsmål til CPOP, protokoller eller 3C-databasen eller ønsker I som gruppe et lokalt tilrettelagt kursus, er I meget velkommen til at rette henvendelse til regional koordinator Mette Johansen på mette.nord@cpop.dk eller tlf. 30473915

Implementering af CPOP i Nordjylland

Aalborg Universitetshospital har fået midler fra Ludvig og Sara Elsass Fond til implementering af CPOP i Region Nordjylland. Inklusion startede august 2014. Alle børn med cerebral parese eller cerebral parese lignende symptomer født i 2008 eller senere vil i første omgang blive tilbudt deltagelse i CPOP. Forældrene vil blive kontaktet med henblik på information og samtykke til deltagelse.

Forældreinformation kan hentes her. Samtykkeerklæring til forældre kan hentes her.

Tværfaglige konsultationer vil blive afholdt i Neuropædiatrisk Team på Aalborg Universitetshospital, Afsnit Nord og Sygehus Vendsyssel i Hjørring.

CPOP opfordrer til at alle børn får udfyldt den ergoterapeutisk og fysioterapeutiske protokol i forbindelse med de tværfaglige konsultationer.

Fagpersoner der udfylder protokoller på børn inkluderet i CPOP kan rekvirere login til databasen 3C, hvor protokollerne skal indtastes. Login fås ved at udfylde ansøgningsskema og sende dette til koordinerende fysioterapeut Mette Johansen. Protollerne kan også udfyldes i papirform. Vi anbefaler at de nyeste udgaver hentes direkte på hjemmesiden, så sidst opdaterede version anvendes. Protokollerne indtastes i 3C eller sendes senest 1 uge inden konsultationen for validering og klargøring til konsultationen. De bedes sendt til: Mette Johansen, Aalborg Universitetshospital, Neuropædiatrisk Team, Reberbansgade 15, 9000 Aalborg

Ved spørgsmål eller yderligere information er du velkommen til at kontakte regional koordinator

Fysioterapeut Mette Johansen

Mail mette.nord@cpop.dk

Tlf 30473915

Hold dig opdateret ved at tilmelde dig nyhedsbrevet for Region Nordjylland